Suunto 3 Fitness kokemuksia (alekoodi)

Kaupallinen yhteistyö Keskisen Kello 

Pääsin ilokseni mukaan testiryhmään testaamaan uutta Suunto Fitness 3 kelloa.
Kello lupaa paljon, jopa niin paljon että tekee mieli päästä heti testaamaan mihin se pystyy.
Suunnon antaman tiedotteen mukaan kello vaikuttaa niin hyvältä, ettei tästä puutu enää muuta ominaisuutta kuin, että kello liikkuisi mun puolesta. Nappaa alekoodi itsellesi tekstin lopusta ja saat ennakkotilaajana oman Suuntosi etuhintaan.

Suunto 3 Fitness seuraa aktiivisuutta vuorokauden ympäri taltioimalla askeleet ja kalorit ja luo yhteenvedot päivittäisestä aktiivisuudesta, mikä auttaa pitämään harjoittelun ja levon tasapainossa.
Lisäksi unenlaadun seuranta kertoo, kuinka hyvin uni tukee urheilusta palautumista.

Suunto 3 Fitness kello luo harjoittelusuunnitelman viikoittain aina seuraaville seitsemälle päivälle, käyttäen lähteenä käyttäjän kuntotasoa ja yleistä harjoitushistoriaa. Laitteen luoma harjoitussuunnitelma on hyvin älykäs, jos harjoittelukerta kuitenkin jää väliin tai käyttäjä innostuu liikkumaan suunniteltua enemmän, Suunto 3 Fitness mukauttaa harjoitussuunnitelmaa automaattisesti. Kerrassaan loistavaa sanoisin!

Älypuhelimeen ladattava uusi Suunto-App sovellus kirjaa kaiken aktiivisuuden ja pitää käyttäjän ajan tasalla viikoittaisista treenitavoitteista. Suunto-App tarjoaa lukuisia toimintoja sekä helppolukuiset yhteenvedot, joilla seurata omaa aktiivisuutta, kaloreita, unta, unenlaatua ja toteutuneita treenejä. Sovelluksesta saa ulos paljon mielenkiintoista dataa niin päivä, viikko, kuukausi kuin vuositasollakin. Treenit tai vaikka juoksureitin voi halutessaan jakaa kätevästi muille Suunto app -yhteisön jäsenille.

Kellossa on kiihtyvyysanturipohjainen nopeuden, tahdin ja matkan mittaus kävelyä ja juoksua varten. Yhdistämällä kellon Suunto appiin pystyy myös seuraamaan nopeutta, matkaa ja reittiäsi mobiililaitteen GPS-yhteyden avulla. Kello on vedenkestävä 30 metriin asti ja kestää uintia. Syke mitataan ranteesta, mutta tuotteeseen voi yhdistää myös perinteisen sykevyöanturin. Suunto 3 Fitness laitteessa on käytetty huippulaadukasta Valancelin rannesykemittaustekniikkaa. Itse en ole vielä kovin vakuuttunut tuosta rannemittauksesta ja luotan enemmän perinteiseen vyöhön, mutta tämäkin on ilmeisesti yksilöllistä. Sykettä en saanut mielestäni nousemaan niin korkealle kuin normaalisti vyöllä mitattaessa.


Kuva: Suunto
Ulkonäkö
 • Kauniisti muotoiltu lujatekoinen kello jokapäiväiseen käyttöön
 • Näyttöön on valittavissa erilaisia kellotauluja ja värejä, joilla voit muuttaa ulkonäköä mieleiseksesi.
 • Iso plussa siitä, että kello on todella kevyt vain 36g ja rannekkeessa on tarpeeksi pienin välein reikiä, jotta kellon saa itselleen mukavaksi ranteeseen. Tämä on mielestäni aika tärkeää, koska kelloa on tarkoitus pitää myös öisin jos haluaa seurata unta.
 • Kellon saa yhdistettyä älypuhelimeen Suunto App sovelluksen avulla
 • Kaikki älypuhelimeen tulevat puhelut, viestit yms. ilmoitukset saa halutessaan kellon näytölle
 • Saatavana viisi eri värimallia: Gold, All Black, Black, Ocean ja  Sakura. Malleista Gold ja All Black  välittyy tyylikäs, urbaani tuntuma, ja niissä on kullan- tai mustanväriset, pinnoitetusta teräksestä valmistetut kehykset ja painikkeet. Malleissa Black, Ocean ja Sakura on kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä valmistettu kehys ja niiden ulkonäkö on raikas ja eloisa. 
  

Suunto Spartan Sport wrist HR vs Suunto 3 Fitness

 


Näin testasin 

Alkuun syötin perustiedot kelloon mittani, ikäni, päivittäiset tavoite askeleet, normaali unirytmini yms. Nukuin ensimmäisen yön kello kädessä, joka on muuten ihan mukava ranteessa nukkuessakin. Aamulla kello näytti, että tänään on treenipäivä: Reipasta liikuntaa 25min rasvaa polttavalla sykealueella.
Mulla se tarkoitti 140-155 sykettä. Lähdin tekemään aamuaerobisen, oli hauskaa huomata kun laitoin kello päälle jo salin pukkarissa ja otin someseuraajille selfien, niin johan alkoi kello väristä ranteessa, että LISÄÄ VAUHTIA! Alkoi naurattaa kyllä, että kunnon piiska tämä valmennustoiminto!Vastaavasti kun syke nousi reippaasti porraskoneessa värisi kello taas kädessäni ja tällä kertaa käsky kävi HIDASTA VAUHTIA! Yritin pysyä kellon vaatimalla sykealueella, mutta treenasin kuitenkin yli tuon 25 min. Kello kertoi kun oli saavuttanut tavoitteeni, mutta jatkoi treenin tallentamista loppuun. Vaikka treenasin ns. yli ohjeiden, mukautuu kello viikoittain käyttäjän tekemän treenin mukaan. Jatkossa kello ei varmaan enää ehdota mulle vain 25min liikuntakertoja kun oppii mun treenausrytmin. Tallennettu treeni näyttää mm. keskisykkeen, kulutetut kalorit, ja palautumisajan. Aikaisin aamulla tuli myös pokaalia ruutuun kun päivän tavoite askeleet 10 000 oli tullut täyteen!Unestani kello näytti sykkeen, nukutun ajan, unenlaadun ja onko unitavoite täyttynyt.
Molempina öinä oli syke käynyt max 80 hujakoilla ja keskisyke oli 64 yön aikana. En varmaan ollut kovin hurjia unia nähnyt. Ensimmäisenä yönä sain arvosanaksi erinomainen kun nukuin 9.5h ja minimisyke oli ollut 52. Toinen yö oli selkeästi ollut rauhattomampi ja sainkin siitä arvosanaksi vain kohtalainen. Johtunee siitä, että tosiaan heräilin muutaman kerran, minimisyke oli vain 61 ja jäin 8h tavoitteesta 16 minuuttia.


Kellon kanssa voi liikkua muutenkin kuin vain ns. tämän valmentajan neuvomana tai kellon suunnitteleman treeniohjelman mukaan, Suunto 3 Fitness on valmis kaikkeen liikuntaan. Tein itsekin muita treenejä harjoitusohjelman lisäksi.

Kello on erittäin matalan kynnyksen sporttikello, eikä siinä ole mielestäni mitään liikaa. Teille oiva valinta jotka olette ihailleet Spartanin ulkonäköä, mutta kauhistelleet sen hintaa. Kello joka motivoi liikkumaan ja tekee vielä harjoitusohjelman tuleville viikoille puolestasi. Sopii hyvin helppokäyttöisyytensä vuoksi vaikka ensimmäiseksi sykemittariksi.


Muistan hyvvin kun hankin vuonna 2015 ensimmäisen Suuntooni Ambit 3 Sport Sapphiren. Mua motivoi urheilukellojen antama palaute, sekä nää auttaa jatkamaan ja kehittymään treeneissä joka kerta. Kellon antama palaute motivoi liikkumaan tehokkaammin, mutta myös lepäämään tarvittavan määrän. Kerron teille jatkossa lisää millaista palautetta ja motivaatiota saan tästä, niin täällä kuin Ig-storyn puolella.

Plussat
+ Kaunis, erittäin siro ja tyylikäs
+ Monipuoliset lajivalikot
+ Suunniteltu harjoittelu ohjeistaa ja motivoi liikkumaan tavoitteiden mukaan
+ Unenlaadun tarkkailu
+ Kevyt vain 36g
+ Pitkä akun kesto, vaikka sykemittaus päällä 24/7 akku kesti testi käytössä 6 pv
+ Erittäin motivoiva uusittu Suunto- App sovellus

Miinukset
– Sykemittauksen luotettavuus ranteesta mietityttää
– Hieman ärsyttävä värinä, kommentointi ohjatun treenin aikana. (tottumus kysymys)

Hinta laatusuhde 9,5
Hinta on edullinen siihen nähden, että Suunto on sporttikelloissa parempaa Premium luokkaa.
Suositushinta 199e- 229e riippuen väristä.

Sain ilokseni teille lukijoille alekoodin SUUNTO3 Keskisen Kelloon, jolla saat 28.2.2019 asti, viiden euron (5€) alennuksen mistä tahansa normaalihintaisista Suunto sykemittarista.


Kommentit

 1. Saako harjoittelusuunnitelman kytkettyä pois päältä?

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos informatiivisestä jutusta. En löytänyt mistään tietoa, että pystyikö kellolla ohjaamaan myös musiikkia (Spotify)? Ilmeisesti ei, kun ei sitä mistään löytynyt...? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, mielestäni ei kyllä pysty. Kelloon tulee kyllä ilmoitukset mm. viesteistä, puheluista yms. muistutuksista. Tämänkin toiminnon saa toki halutessaan pois päältä. Mutta Spotify ohjaus olisi mitä nerokkain treenatessa, jos biisiä pystyisi vaihtamaan suoraan kellosta! :)

   Poista
  2. Tuleeko myös whatsappin ja twitterin sun muiden appien ilmoitukset kelloon?

   Poista
 3. Moi! Kiitos informatiivisesta postauksesta! Mahtaakohan tuohon näyttöön olla saatavilla suojaa ts kalvoa? En vielä ole löytänyt tästä tietoa mistään. Itsellä kun vanha kellon näyttö naarmuja täynnä.. ��
  Ai että kun houkuttaa tuo kello ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi ainakin kolmannen osapuolen kalvoja olevan eBayssä tarjolla:

   https://www.ebay.co.uk/itm/332582260840

   Poista
  2. Itsekin olen tilannut näitä Spartaniin ebayn kautta. Nämä ei taidan vielä ainakaan kuulua Suunnon omaan valikoimaan. :)

   Poista
 4. Et kertonut unikohdassa mitä kello oli sanonut syvästä unesta. Itseäni mietityttää omat syvän unen määrät. 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, Kello näyttää tosiaan unesta: keskisykkeen ja koko yön sykkeen käyränä, nukahtamis/heräämiajan sekä syvänunen määrän. Olen päässyt syvässä unessa n.3,5h/yö parhaimmillaan, vaikka olisin nukkunut 10h mielesäni kuin pieni vauva. Kello myös arvio sanallisesti huono, kohtalainen, hyvä tai erinomainen yö.

   Poista
 5. Hei Marjaana,

  Voisitko kertoa mitä lajeja löytyy lajivalikosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenna,

   lajeja on satoja listalla: alpihiihdosta aina kanoottimelontaan, että uskon sinunkin lajin löytyvän listalta. Olisiko joku tietty laji jonka voisin tarkistaa sinulle?

   Poista
 6. Tuossa ei varmaan ole herätystoimintoa kevyen unen aikana?

  VastaaPoista
 7. Onko herätyskelloa?

  VastaaPoista
 8. Kävin kävelylenkillä, kello ilmoitti että kunto on huono ja sen mukaan syke olisi käynyt 201. Se ei kyllä pidä mitenkään paikkaansa.
  Pitäisikö minun säätää jotain? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin jos sykkeet heittelee/sahaa olen huomannut saman. Sykkeenmittaus ranteesta toimii parhaiten kun kello on tarpeeksi ylhäällä ranteessa. Itselläni meni hetki ennen kuin löysin sopivan paikan ranteestani, ja lopulta se oli yllättävän korkealla. Rannemittaus ei toimi jos kelloa pitää samalla kohtaa kun tavallisia rannekelloja. On hyvä myös muistaa, että kellon tulee olla jämäkästi paikallaan. Kello on mahdollista yhdistää myös sykevyöhön, jolloin mittaus on mielestäni luotettavampi.

   Poista
 9. Heippa! Sainkin jo aktiviteetit synkronointia �� kysyn vielä, tiedätkö saako uniajasta tarkempia tietoja kaivettua? Esim. onko ollut paljon heräilyä, mihin aikaan syvän unen jaksot ovat olleet ym?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ei mielestäni nää mistään. Itse olen ajatellut kun syke käyrässä piikkejä, tarkoittavat ne heräämistä/kääntyilyä vuoteessa. Nimimerkillä kova pyörimään öisin 🙈
   Tässäkin kehitettävää siis..

   Poista
 10. Sain kellon lahjaksi ja olen ollut tosi tyytyväinen. Pari asiaa ihmetyttää eli näyttö on mun mielestä aika himmeä ja nuo sun kuvat on paljon värikkäämpiä ja kirkkaampia kun mun kellossa. Toinen on se että tänään piti olla kova 15 min treeni mutta ei se mitään mua ohjaillut 😒. En varmaan osannut laittaa tallennusta oikein. Valitsin lajin juoksu ja se tallensi juoksutreenin mutta mitään sykeväliohjausia en saanut eikä ilmoittanut kun treeni ohi. Ehkä pitää vaan yrittää myöhemmin uudelleen. Muuten aivan ihana ja hyvännäköinen kello.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun vastaus hiukan kesti, olen ollut lomalla... Onhan taustavalo päällä ja valmiustila pois päältä? Kun haluaa tehdä ohjattua treeniä tulee valita juurikin ohjaus ei omaa harjoitusta. Mutta myös siinä pystyy valita mitä lajia tekee ns. Ohjattuna. Olisiko tästä apua? :)

   Poista
 11. Tuleeko sinullakin aivan liikaa askelia? Lisääntyy merkittävästi mm. kättä heiluttamalla. Osaisitko kertoa mikä tähän auttaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, pahoittelut kun vastaaminen on kestänyt. En ole jostain syystä saanut ilmoituksia näistä kommenteissa. Voit koittaa laittaa kellon hiukan tiukemmalle käteen, mutta olen huomannut saman, että mittari on hyvin herkkä antamaan askelia.

   Poista
 12. Hei, kiitos hyvästä esittelystä! Törmäsin tähän postaukseen, kun googlaisin lisätietoa kyseisestä kellosta. Onkohan tässä mahdollista seurata esimerkiksi painoa ja sen muutoksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä nämä tiedot voi tallennetaan järjestelmään, mutta varsinaista dataa näistä ei mielestäni jää kelloon tai edes tuohon Suunto appiin. Voisi olla hyvä lisä kyllä painonpudottajia ajtellessa.

   Poista
 13. Hyvä juttu, kiitos. Onko lajeissa enduromoottoripyöräily?

  VastaaPoista
 14. Hei! Miten ilmoitukset näkyy ja kuuluu kellossa? Tarkoitan siis että onko ääni vai värinä kun tulee esimerkiksi viesti? Ja onko whatsapp myös liitettävissä kelloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, äänet, värinä tai äänetön tai joku näistä.
   Kyllä saa myös whatsappin liitettyä.

   Poista
 15. Hei!
  Saako värinän pois päältä? Kiitos laajasta jutusta :)

  VastaaPoista
 16. Tämä oli hyvä postaus! Oletko jatkanut kellon käyttöä? Jos et, miksi? Ja jos olet, niin mikä on pidemmän kokemuksen jälkeen kokemuksesi, missä kello toimii, missä ei? Onko oppinut aktiivisuustasosi hyvin?
  Ehkä tässä olisi aihetta jatkoarviolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   olen käyttänyt nyt ristiin Suunnon Spartania ja tätä fitness 3 kelloa.
   Kellon sykkeen mittaus ranteesta on yllättävän hyvä silloin kun löytyy oikea kireys ja kohta ranteesta. Lisäksi olen huomannut tämän toimivan pahaiten taisaisella sykkeellä.
   Ja kyllä kello on myös opettanut minulle asioita omista syketasoistani.
   Edelleen kallistun Spartanin puoleen, mutta hinnaltaa tämä on erittäin laadukas peli. Ei huono idea tehdä jatkoarvio :)

   Poista
 17. Saako fitness 3 kanssa käydä saunassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) kellohan kestää kosteutta ja vettä, mutta tähän ei minun tietotaito riitä. Itse riisuisin kellon saunoessa.

   Poista
 18. Olen juuri hankkinut oman Suunto 3 Fitnessini ja ottanut sen käyttöön eilen. Nyt ajattelin ladata akkua, mutta sepä ei näytä latautuvan. Laturijohto on kiinni läppärissä, joka on kiinni verkkovirrassa, mutta mitään ei tapahdu. Tai no, akun prosenttimäärä hiukan laskee. Kellon käyttöön ottaessani johto kyllä toimi ihan hyvin ja herätti kellon. Onko huollon paikka, vai kestääkö latauksen aloittaminen esim. 15 minuuttia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikävä kuulla. Jos kello ei lähde lataamaan ottaisin yhteyttä myyjään tai Suuntoon. Itselläni ei ole ollut vastaavia ongelmia. Onhan laturin piuhan anturit oikealla paikalla/kohdalla varmasti?

   Poista
  2. Tämä ongelma ratkesikin sitten! Akku latautuu, ja olen suht tyytyväinen kellooni.

   Poista
 19. Hei! Samaa ihmettelen minäkin, että miten näytön kirkautta voi säätää.. Valmiustila on pois päältä. Olen etsinyt tietoa joka paikasta, mutta ei löydy vastausta. Muuten kyllä olen ollut todella tyytyväinen ostokseen!

  VastaaPoista
 20. Onko askelmittari kellossa ollut mielestäsi about realistinen? Ystäväni arvioi, että hänellä ensimmäisenä käyttöpäivänä askelmäärä olisi ollut kolminkertainen todellisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että kello ottaa erittäin herkästi käden liikkeestä askeleita. Itse käytän urheiluun enemmän kuin päivittäisten askelten mittaamiseen.

   Poista
 21. Mietin kun olen hoitoalalla että soveltuuko kello työpäivän ajan käytettäväksi esim taskussa tai nilkassa että kuinka luotettavasti silloin mittaa aktiivisuutta ja askeleita ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askeleet varmasti mittaa taskusta, mutta ei muuten aktiivisuutta, stressitasoa jne. koska ne mitataan mielestäni sykkeestä. Suunnolta pitäisi kysyä tuota nilkka asiaa.. Mielenkiinoinen kysymys.

   Poista
 22. Parin viikon käytön jälkeen koko kello aivan naarmuilla, vaikka pidän 95% hihan alla piilossa. Todella heikot materiaalit käytössä.
  Rannesykemittari antaa vääriä lukemia esim. Ei nouse yli 130, mikä sinänsä hauskaa kun treeneissä suorituksen jälkeen 180 "lääkärimittarilla".
  4vk käytön jälkeen näyttö "pimeni" valoa näkyy mutta vain mustana, kellon nollaus sai valot päälle. Laturi surullisen huono, pienikin virheasento ja kello ei lataudu. Siinä huomaamani miinukset kellossa. Yritin palauttaa tuon neljän viikon jälkeen, mutta kuulemma käytön jälkiä liikaa eikä oteta vastaan vaikka mainoksessa nimenomaan sanottii kellon kestävän kovemmassakin käytössä.
  Nimimerkillä:pettynyt tuotteeseen ja palveluun

  VastaaPoista

Lähetä kommentti