Meitä uhkeita naisia samaan aikaan sekä himoitaan salaisesti, että halveksitaan julkisesti!

Pohdin kirjassani sitä miten olen huomannut, kuinka meitä uhkeita ja kurvikkaita naisia samaan aikaan sekä himoitaan salaisesti, että halveksitaan julkisesti. Kiinnostavaa tässä on se, että joillakin miehillä tuntuu olevan hirmuinen kiima meitä kurvikkaita kohtaan, vaikka tyttöystävältä usein hoikkuutta vaaditaankin. Olen itse joutunut myös nuoruudessani nielemään kyyneleitä, kun joku jota tapailin, johon olin äärettömän ihastunut sanoi mulle, että olisin täydellinen tyttöystävä jos olisin hoikempi. Tähän asti meillä oli ollut kaikki ihan jees, mutta tuo yksi lause romutti kaiken. Se teki musta epävarman ja riittämättömän miesten edessä. Onneksi olin silloin jo sisimmässäni vahva enkä jäänyt kuuntelemaan moista roskaa, vaan ymmärsin ettei meitä oltu luotu yhteen, jos en riittänyt hänelle juuri sellaisena kuin olin. Olen kohdannut näitä tilanteita edelleen, ja mulle on ehdoteltu, vaikka ja mitä yhdenyön seikkailuita, salasuhteita jne. Hetki sitten eräs varattu mies ehdotti, että lähtisin hänen kanssaan lomalle malediiveille, että hän kyllä maksaa kaikki viulut jos saa katsella minua bikiineissä. Vastasin hänelle omaan tyyliini, että joo voin lähteä mutta mukaan matkalle lähtevät lisäksi mieheni ja 2 lasta, onhan se ok? Jostain syystä ei tullut vastakaikua ehdotukselleni. Tuntuu, että miehet monesti pettävät täysin siitä syystä, kun kotona ei saa tai makuuhuoneesta puuttuu mielikuvitus. Uskon, että saa uskollisemman miehen, kun ei nipota koko ajan ja makuuhuoneessa tehdään muutakin, kun nukutaan tai selataan älylaitteita vierekkäin sängyllä. Kuten ihana Jenni Vartiainen neuvoo biisissään Se oikea,  Anna anteeksi ja anna tarpeeksi.


Hassua, että elämänmuutos ja kehopostitiivisuus kirjasta nousi seksikohu. Oon saanut onneksi myös useamman positiivisen palautteen siitä, että olen puhunut naisen nautinnon puolesta ja siitä, kuinka kumppani tulisi pitää tyytyväisenä makuuhuoneessa. Yhtään negatiivista palautetta en ole saanut suoraan itse, mutta olen kuullut, kuinka naiset ovat kivittäneet mut nimettömänä keskustelufoorumeilla. Harmittaa etenkin se, että toiset naiset ovat hyökänneet kimppuun yhden kontekstista irrotetun lauseen takia ja vetäneet herneen syvälle nenään. Uskon, että he jotka ovat pahoittaneet mielensä mun sanomisista ovat ymmärtäneet mut väärin tai sitten tuntevat piston sydämessään. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa jne. Jos joku miespuolinen henkilö olisi julkisesti sanonut, että nainen on pidettävä tyytyväisenä makuuhuoneessa, vaikka väsyttää, olisi häntä ylistetty ja jumaloitu siitä kuinka mahtava mies! Olemme saaneet myös vuosia lukea lehdistä siitä kuinka vähän mahakkaat miehet ovat kyseenalaisten tutkimusten mukaan parempia sängyssä. Muka sillä perusteella, että ovat valmiita tekemään enemmän töitä naisen nautinnoin eteen kuin treenattu/hoikka mies. Huh hu! Kuulostaa minusta lähinnä epävarmuudelta, jos näin olisi. Käännetäänpä tämä uutisointi toisinpäin, vaikka eihän näin saa kirjoittaa naisesta, enkä minä naisena olisi saanut sanoa, että mies on pidettävä tyytyväisenä makuuhuoneessa. Mutta entä jos otsikko olisi: Lihavat naiset ovat parempia sängyssä, koska ovat valmiita tekemään enemmän töitä miehen eteen?! Ihan yhtä lailla voidaan ajatella, että lihavat ovat laiskoja sängyssä kuten yleisesti meitä ylipainoisia yleistetään. En usko, että painolla on mitään tekemistä sen kanssa, miten "hyviä" tai "huonoja" me ollaan sängyssä. Ja miten edes määritellään termi hyvä sängyssä? Tyydyttää aina/ensin kumppanin, jaksaa kauan, on taitava leikittelemään/kiusoittelemaan, hyvä mielikuvitus jne. En usko, että painolla on mitään tekemistä hyvän seksin kanssa! Vaan sillä miten itsensä kokee, miten varma on omasta kehosta ja miten hyvin tuntee kumppaninsa tai miten voimakkaat tunteet on toista kohtaan. Oma määritteeni hyvälle seksille on monen asian kombo. Tärkein on se, että olen tyytyväinen ensin itseeni, omaan kehooni, luotan toiseen ja haluan olla niin antavana kuin saavana osapuolena. Seksi on aina kahden kauppa ja kyllä toisen nautinto tulisi olla osa omaa. On todella tärkeää, että voin olla toisen edessä täysin paljaana ja tiedän toisen hyväksyvän minut juuri sellaisena kaikkine "virheineen".


Nykyisessä suhteessani olen ymmärtänyt sen, että jos toista rakastaa ei painolla tai millään ulkoisella asialla ole merkitystä. Lihoin nykyisen suhteeni ensimmäisen viiden vuoden aikana 50 kiloa! Eikä mulle ole sanallakaan ikinä mainittu kiloista, vaan Tomi on aina nähnyt kilojeni taakaa sen Marjaanan johon joskus rakastui 💛 Ollaan oltu Tomin kanssa yhdessä 13 vuotta ja kuitenkin tuo ihminen osaa yllättää minut vieläkin näiden vuosien jälkeen. Kirjaprojektin aikana sain luettavaksi Tomin mietteitä musta ja se sai kyllä mut vollottamaan vuolaasti. mm. se että hän kertoi ensin ihastuneensa mun ulkonäköön ja valloittavaa hymyyn tai kuinka hän kertoi, ettei ollut ikinä kokenut ketään kohtaan niin suurta rakkautta kun mua. Olin myyty! Olen tuntenut itse aivan samoin alusta asti, mutta ei me olla ikinä siitä ääneen puhuttu. Ehdottomasti näistäkin asioista pitäisi puhua ja kertoa toiselle millaisia tunteita toista kohtaan tuntee. Mitkä ovat niitä hetkiä suhteessa jotka ovat olleet toiselle ikimuistoisia tai tunteita herättäviä vielä vuosienkin jälkeen.

Loppuun haluan vielä sanoa, että jokainen meistä päättää omasta kehosta, enkä voi sanoa kenellekään, että tee makuuhuoneessa niin tai näin. Voin vain puhua omasta kokemuksestani pitkässä parisuhteessa. Ei meilläkään ole aina ollut helppoa ja olemme kriiseilleet näiden 13 vuoden aikana. Olemme unohtaneet jossain kohti lapsiperhearjessa miten olla mies ja nainen, eikä vain äiti ja isä. Muutama vuosi sitten keskustelimme vakavasti siitä miten molemmat ovat alkaneet pitää toista itsestäänselvyytenä. Ja molemmat teimme paljon muutoksia omaan toimintaamme. Ei voi olla niin, että vain toinen muuttuu toisen ehdoilla, vaan molempien tulisi tulla puolitiehen toista vastaan. Tästäkin syystä myös makuuhuoneessa kannattaa tehdä kompromisseja. Harvemmin sitä lakanoiden heiluttelun jälkeen enää särkee päätä, vaan hymy on korvissa molemmilla.


Kommentit

 1. Hei.
  Olen 177 senttiä pitkä ja painoa löytyy noin 115kg. Ikää 47 v. Olen varsinkin taas viime aikoina miettinyt,että miksei miehet pyydä minua treffeille ym. Minulle kylläkin flirttaillan ym. Osasta olen ollut kiinostunut, toisista en. Mutta siihen pieneen peliin se miehiltä sitten jääkiin ja eivätkä vie sitä pidemmälle.
  Se tullut varsinkin taas keskustelupalstoiltakin tutuksi,esim. Suomi24, Vauva,fi jne,että suurin osa miehistä eivät halua ylipainoista naista. Olen saannut kylläkin huomioita jonkin verran miehiltä suuresta ylipainosta huolimatta viime vuosina Aika paljon miehet ovat olleet varattuja ikävä kyllä.

  Näin tänään illalla Iltalehden verkkosivuilla mainoksen blogisi otsikosta ja tuntui ,että se tuli kuin tilauksesta. !!!Ja antoi kylläkin ajattelemisen aihetta. :)

  Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mahtavaa, että on muitakin jotka ovat huomanneet nämä kirjoittamani asiat olevan tätä päivää. Näistä pitää puhua enemmän ehdottomasti ääneen. Mukavaa syksyä! <3

   Poista
 2. Parhaat kiitokset roheista ajatuksista!
  Varmaan moni miettii asioita, vaan harva uskaltaa sanoa. Kun tietää joutuvansa "julkisen kivityksen kohteeksi". Vaan et välitä, et selittele, seisot sanojesi takana. Upeaa!

  Noilla ohjeilla olisi pidetty minunkin avioliitto kasassa.
  mies 65

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevasta palautteestasi! Lämmittää mieltä kovasti :)

   Poista

Lähetä kommentti